Mijn Tesla story

Toen er in 2011 in België nieuwe belastingen kwamen aangaande vervuilende auto's begon ik te zoeken op het internet naar alternatieven. Al snel kwam ik uit bij Tesla en de plannen om de model S te produceren. Van toen af ben ik Tesla beginnen volgen en uiteindelijk in september 2012 een bestelling geplaatst. Er waren toen nog geen prijzen of opties bekend en nog geen Model S te zien in Europa. Een paar maanden later werden de prijzen bekend gemaakt en was het voor mij wikken en wegen en rekenen geblazen. De auto zou in aankoop een pak meer gaan kosten dan wat ik ervoor aan een auto had besteed. (Mijn vorige wagens waren een Mercedes CLK cabrio en de laatste een Jaguar XF)

 

Uiteindelijk onder het moto, "you only live once" de knoop doorgehakt en een multicoat red model S 60 besteld met als enige opties, het Tech pack en parkeer sensoren en de hoedenplank van 300€ (ja, dat was een optie toen!)

Om de lange wachttijd te doden zat ik uren op het internet, alles over Tesla uit te zoeken en begon ik mijn garage volledig om te bouwen tot een ware

Tesla showroom inclusief eigen design kabel houder en een Tesla boulevard.

 

Ondertussen was ik al geruime tijd actief menber op het TMC forum (Tesla Motors Club) en meer bepaald het "Belgium and the Netherlands" gedeelte. Daar sta ik gekend onder de naam Xfrank. Uiteindelijk heb ik dan na 15 lange maanden en 3 nog langere dagen mijn model S in ontvangst kunnen nemen. En van toen af was ik helemaal verkocht. Waar ik vroeger per jaar de 10000km net haalde, heb ik de laatste 3 jaar een 70.000km gereden. Even naar de bakker rijden was plots 75km geworden.

De E-Rally heb ik ondertussen ook al alle edities mee gereden

Garage Model S

Carport Model 3

enkele foto's