Mijn Tesla story

Toen er in 2011 in België nieuwe belastingen kwamen aangaande vervuilende auto's begon ik te zoeken op het internet naar alternatieven. Al snel kwam ik uit bij Tesla en de plannen om de model S te produceren. Van toen af ben ik Tesla beginnen volgen en uiteindelijk in september 2012 een bestelling geplaatst. Er waren toen nog geen prijzen of opties bekend en nog geen Model S te zien in Europa. Een paar maanden later werden de prijzen bekend gemaakt en was het voor mij wikken en wegen en rekenen geblazen. De auto zou in aankoop een pak meer gaan kosten dan wat ik ervoor aan een auto had besteed. (Mijn vorige wagens waren een Mercedes CLK cabrio en de laatste een Jaguar XF)

 

Uiteindelijk onder het moto, "you only live once" de knoop doorgehakt en een multicoat red model S 60 besteld met als enige opties, het Tech pack en parkeer sensoren en de hoedenplank van 300€ (ja, dat was een optie toen!)

Om de lange wachttijd te doden zat ik uren op het internet, alles over Tesla uit te zoeken en begon ik mijn garage volledig om te bouwen tot een ware

Tesla showroom inclusief eigen design kabel houder en een Tesla boulevard.

 

Ondertussen was ik al geruime tijd actief menber op het TMC forum (Tesla Motors Club) en meer bepaald het "Belgium and the Netherlands" gedeelte. Daar sta ik gekend onder de naam Xfrank. Uiteindelijk heb ik dan na 15 lange maanden en 3 nog langere dagen mijn model S in ontvangst kunnen nemen. En van toen af was ik helemaal verkocht. Waar ik vroeger per jaar de 10000km net haalde, heb ik de laatste 3 jaar een 70.000km gereden. Even naar de bakker rijden was plots 75km geworden.

De E-Rally heb ik ondertussen ook al alle edities mee gereden.

 

Na één jaar heb ik uiteraard een verjaardagsfeestje gegeven voor de American Beauty.

 

In het voorjaar van 2015 heb ik een record afstand met mijn 60kwh gereden (388.8 km)

In september 2015 zijn we met 10 tesla's gedurende 10 dagen naar Noorwegen gereden. Mijn verhaal van de eerste 40.000km is te lezen op de tesla site.

In de loop der jaren hebben we via TMC een hele boel nieuwe aardige mensen leren kennen waarmee we regelmatig af spreken en op stap gaan.

Op de tweede verjaardag van mijn American beauty gebeurde iets wat voor velen ondenkbaar was. Op dat moment werkte onze dochter in het service center van Aartselaar en had ze een demo wagen met auto pilot gevonden met alle optie die ik zou nemen wanneer ik ooit een nieuwe auto zou bestellen.

Het was een aanlokkelijk voorstel en voor de grap zette ik mijn American Beauty online te koop. 2 dagen later (uitgerekend op de tweede verjaardag de wagen) heb ik haar voor een mooie prijs kunnen verkopen en 15 minuten later de demo auto met 2700km er op, gekocht. Op 16 december 2015 in ontvangst genomen. Dit maal was het een 85kw, weer een rode , maar met auto pilot en een paar extra opties. Red Sonja is haar naam en toevallig is ze geproduceerd op mijn verjaardag. Deze zomer zijn we een weekje op en neer naar Slowakije gereden (goed voor 4000km)

Ondertussen zijn we samen jarig geweest en ook zij verdiende een verjaardagsfeestje!

 

In september 2016 hebben we met 4 tesla vrienden een fantastische rit gereden gedurende 10 dagen. De historische Mille Miglia.

Er staat eveneens een kort verhaal over deze rit op de tesla site.

en dag per dag is te zien op TMC

 

wordt vervolgd...

enkele foto's